Inschrijvingen

Naar school in 't Kabaske?

Elektronisch inschrijven voor schooljaar 2020-2021 in kleuter- en lagere scholen in Hasselt

Voor wie verandert er iets?

Voor elk kind dat je wil inschrijven in een school voor gewoon onderwijs in Hasselt voor het schooljaar 2020-2021. Dit geldt voor alle kinderen die geboren zijn in 2018 en ook voor elk kind dat van school wil veranderen naar een school voor gewoon onderwijs in Hasselt. 

Wat verandert er?

Alle kleuter- en lagere scholen van het gewoon onderwijs in Hasselt zullen voor de inschrijvingen voor volgend schooljaar werken met één centraal aanmeldsysteem. Je moet dan eerst aanmelden via de computer, pas daarna kan je gaan inschrijven.

Wat betekent aanmelden?

Je meldt je eerst aan via de computer van 2 tot en met 31 maart 2020. Je vult je gegevens in en kiest de voorkeurscholen voor je kind. Je bent dan aangemeld, maar nog niet ingeschreven. Eind april ontvang je je toewijzing en weet je in welke school je je kind in mei kan inschrijven. Je plaatsje in die school is dan gereserveerd tijdens de maand mei. Ga je niet langs in de school, dan is je toewijzing niet meer geldig! Dus eerst aanmelden, daarna pas inschrijven.  

Wat met broertjes, zusjes en kinderen van personeel?

Broers en zussen van kinderen die al op een Hasseltse school zitten, krijgen samen met kinderen van personeelsleden voorrang. Zij kunnen wél op voorhand inschrijven met voorrang. Zij worden geïnformeerd via de scholen.

Wanneer komt er meer informatie?

Op dit moment zijn nog niet alle details bekend. Het systeem wordt in deze periode voorbereid.

Tegen eind 2019 kunnen we meer informatie geven via verschillende kanalen. Elk kind dat in Hasselt woont en geboren is in 2018, krijgt in december/januari thuis ook een brief met informatie over het nieuwe systeem. Heb je op dit moment toch al vragen of zorgen, contacteer ons gerust!

Een persoonlijke rondleiding? 

Dat kan! Gewoon even een afspraak maken met de school en wij laten u zien hoe wij werken en hoe wij de kinderen laten groeien. (Dat kan op ieder moment van het jaar.)

Voor afspraken:
Telefoon: 011 25 04 48
Mail: directie.tkabaske@sgm-zevensprong.be

Tot binnenkort!