Portret

't Kabaske

Onze school te Kermt, ook bekend als de vroegere ‘meisjesschool’, ligt centraal nabij Lummen, Herk-de-Stad, Stevoort en Hasselt. We zitten in een groene omgeving met allerlei speelruimtes/velden in de nabijheid en zijn makkelijk bereikbaar via verschillende toegangswegen.

’t Kabaske is een kleinschalige school, gehuisvest in een statig schoolgebouw (± 140 jaar oud) met een rijk verleden.  Het oud herenhuis werd vroeger gebruikt als klooster (Urselinen), als kookschool en als naaischool. Nadien werd er in fases geïnvesteerd in meer gebouwen en werd de naam ’t Kabaske gekozen onder beleid van Dir. Roger Gijbels (KAtholieke BASisschool KErmt). In 1986  werd het een gemengde school.

Het schoollogo is een ontwerp van Danny Vanrompay. Het stelt een schooltas voor, waar kinderen alles kunnen insteken om te groeien.

De ouders en kinderen die wij aantrekken kiezen bewust voor onze school vanwege het kleinschalige, warme en familiale gevoel, de groene omgeving, het gemotiveerde team en de goede organisatie.

Als school bouwen we ook aan waardevolle netwerken. Zowel met instanties intern, als extern (oudercomité, scholengemeenschap, UCLL,PXL, CLB, therapeuten…).  De sociale netwerken onderhouden we via verschillende kanalen (website, mail, nieuwsbrief, Banners en Facebook).

Als laatste maar meest belangrijke speelt het team een belangrijke factor in de school. Het huidige team is jong en dynamisch met de nodige ervaring en expertise.

Schooluren:

Maandag – dinsdag – donderdag – vrijdag: 08.45u tot 15u20
Woensdag: 08.45u tot 12.20u

Opvang en studie: 

Onze kinderen gaan naar de buitenschoolse opvang Okido. De kleuters en het eerste leerjaar worden om 15u30 opgehaald door de opvang en gaan te voet naar Okido. Voor kinderen vanaf het tweede leerjaar bieden wij naschoolse studie aan bij juf Sara. Deze studie duurt van 15u30 tot 16u25. Wij brengen hierna de kinderen onder begeleiding ook naar Okido. Je kan je kind natuurlijk altijd komen halen wanneer gewenst. Op woensdag wordt iedereen door de opvang opgehaald omdat er dan geen studie voorzien is.