Portret

't Kabaske

Onze school te Kermt, beter bekend als de vroegere ‘meisjesschool’, ligt centraal nabij Lummen, Herk-de-Stad, Stevoort en Hasselt. We zitten in een groene omgeving met allerlei speelruimtes/velden in de nabijheid en zijn makkelijk bereikbaar via verschillende toegangswegen.

‘t Kabaske is een kleinschalige school, gehuisvest in een statig schoolgebouw (± 140 jaar oud) met een rijk verleden.  Het oud herenhuis werd vroeger gebruikt als klooster (Urselinen), als kookschool en als naaischool. Nadien werd er in fases geïnvesteerd in meer gebouwen en werd de naam ’t Kabaske gekozen onder beleid van Dir. Roger Gijbels (KAtholieke BASisschool KErmt). In 1986  werd het een gemengde school.

Het schoollogo is een ontwerp van Danny Vanrompay. Het stelt een schooltas voor, waar kinderen alles kunnen insteken om te groeien.

De ouders en kinderen die wij aantrekken kiezen bewust voor onze school vanwege de Katholieke waarden, het warme en familiale gevoel, de groene omgeving, de kleinschaligheid, het gemotiveerde team en de goede organisatie.

Als school bouwen we ook aan waardevolle netwerken. Zowel met instanties intern, als extern (oudercomité, scholengemeenschap, UCLL,PXL, CLB, therapeuten…).  De sociale netwerken onderhouden we via verschillende kanalen (website, mail, nieuwsbrief, Banners en Facebook).

Als laatste maar meest belangrijke speelt het team een belangrijke factor in de school. Het huidige team is jong en dynamisch met de nodige ervaring en expertise.